Stadstuin boven Parkeerkelder: Rijkskantorencomplex (DUO)

Green Roof

(Not yet visited)

Multifunctional Climate Adaptation

Created at: 22 Nov 2014

Description

De stadstuin bij het Rijkskantorencomplex heeft twee voor de beleving belangrijke aspecten: het heeft de geborgenheid van een tuin en de openbaarheid van het stedelijk leven. De rijkdom van het plantenleven en de open toegankelijkheid staan centraal.


Samenvatting (Dutch description)

Stadstuin Kempkensberg, aan de voet van het Rijkskantorencomplex (voor DUO en de belastingdienst) in Groningen, is een bloemrijke tuin aangelegd op het dak van een parkeergarage. Hier worden twee werelden samengebracht: die van de bijzondere ecologie van het aanliggende historische Sterrebos en de menselijke wereld van werknemers en omwonenden. De stadstuin combineert zo de kalme, besloten en geborgen sfeer van een tuin met de vitale openbaarheid van het stedelijk leven.

In het tuindeel is men omringd door een rijkdom aan vegetatie in uitbundige kleuren en vormen, sterk veranderlijk gedurende de seizoenen. Om preciezer te zijn is de daktuin beplant met 55.000 vaste planten in 200 soorten, samen met 40.000 bloembollen. De rest van het terrein is begroeid met bloemenweide en bos(rand)vegetatie. De Stadstuin is zodoende een natuurrijke plek, geschikt naar lokale ecologische waarden. Door een subtiele zonering wordt dit gecombineerd met de nieuwe functies van het kantorencomplex, en biedt het ook de stadsbewoner een ontspannen en kleurrijke ontmoetingsruimte. Het paviljoen (café/restaurant) maakt de tuin nog levendiger.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →