Green roof: Hopp / Hotel Casa Amsterdam

Green Roof

Multifunctional Climate Adaptation

Created at: 24 May 2019

Description

Green roof: Hopp / Hotel Casa Amsterdam


Samenvatting (Dutch description)

Hopp is de horeca gelegenheid op het dak van Hotel Casa Amsterdam. Dit dakpark van 400 m2 is een prachtplek in Amsterdam met uitzicht over de stad waar menig zonaanbidder graag vertoeft.

Een groene plek met het Rooffood systeem; speciaal ontwikkelde moestuinen door MOSS & Hrbs Links ruik je dropgras en rechts proef je aardbeien-munt. Het rooffood is een belangrijk onderdeel op het dak en de verschillende groenten en kruiden worden in het eten en de cocktails gebruikt. Langs het terras groeien planten en doordat het terras verschillende hoogtes heeft kun je je helemaal tussen het groen nestelen.

Waterberging Dit park heeft als onderlaag het Polderdak® systeem, een groen dak met onder de substraatlaag een extra laag om regenwater vast te houden. Dit water wordt automatisch gebruikt om de planten en het Rooffood te bewateren en zorgt voor minder wateroverlast in de stad (en op het terras zelf). Door de vele planten en veel substraat wordt er nog meer water opgevangen dan als de toplaag enkel verhard oppervlak zou zijn. Locatie: Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

About the author

climatescan

• Submitted 1835 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 1835 projects by this author →

Websites


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →