Polderdak Amsterdam (project removed)

Green Roof

ENERGY (mitigation)

Multifunctional Climate Adaptation

Removed Climate Adaptation

Created at: 28 Dec 2016

Description

Een retentiedak is een groen dak met onder de substraatlaag een extra laag om regenwater te bergen. Retentiedaken verhogen de sponswerking van de stad.

Tijdens een regenbui wordt het regenwater in het retentiedak opgeslagen. Dankzij een geknepen afvoer blijft het water onder de beplante laag staan. Het retentiedak heeft een statische afvoer en loopt vaak leeg binnen 24 uur. Zo vermindert de piekafvoer van dakwater richting de riolen. Natuurlijk is het dak ook voorzien van een overstort voor heftigere buien.

Het polderdak is een retentiedak dat is voorzien van een besturingssystemen dat gekoppeld is aan de weersverwachting. Het voert het regenwater af vlak voordat een bui voorspeld is, zodat het retentiedak zo lang mogelijk gevuld blijft. In Amsterdam is een prototype van het polderdak gerealiseerd.Het polderdak heeft een dynamische sturing met als voordeel dat water langer op het dak kan blijven staan en hierdoor gebruikt kan worden voor bevloeiing, infiltratie en koeling. Door de dynamische sturing kan het dak ook geleegd worden bij voorspelde vorst.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos

About the author

Floris Boogaard

• Submitted 2068 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2068 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →