groen polderdak VU Amsterdam

Green Roof

Created at: 02 Aug 2022

Description

groen polderdak VU Amsterdam


Samenvatting (Dutch description)

Polderdak

De Zuidas is inmiddels grotendeels ‘verhard’ door de intensieve bebouwing, waardoor de riolering de afvoer van hemelwater bij heftige regenbuien niet altijd meer aankan. Waterberging op platte daken draagt bij aan het bufferen van water tijdens deze buien.

Op het groene retentiedak wordt een laag water opgeslagen door het gebruik van waterretentieboxen. Op het dak kan een waterniveau staan van 7 tot zelfs 14 cm. Door toepassing van het innovatieve “Optigroen Drosselsysteem”, wordt de waterafvoer van het dak gereguleerd. Daardoor wordt bij heftige buien minder of geen water afgevoerd naar het rioolstelsel, zodat de sponswerking van de stad toeneemt. Het groen-blauwedak is ruim 1100 vierkante meter groot en aangelegd door Frisia Bergum.

Duurzaamgebouw

De VU streeft naar het voldoen aan criteria voor Breeam Excellent (beoordelingsmethodiek duurzaamheidsprestatie) om een zeer leefbare, energiezuinige en levensduurbestendige omgeving te creëren. Het groene dak heeft een veenweide vegetatie wat invloed heeft op het behalen van een goede Breeam erkenning. Het gebouw is ontworpen door het Amsterdam Team V architectuur.

Bij de vergunning aanvraag rondom bouwprojecten speelt Waternet een belangrijke rol in het verkrijgen van akkoord. De waterretentie door het groen-blauwe dak heeft daar een nadrukkelijke rol in gespeeld.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

About the author

climatescan

• Submitted 1823 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 1823 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →