Sedum & zonnedak Amsterdam particulier

Green Roof

ENERGY (mitigation)

Created at: 02 Aug 2022

Description

Sedum & zonnedak Amsterdam particulier


Samenvatting (Dutch description)

Sedum & zonnedak Amsterdam particulier

Het water uit de regenpijp stroomde direct op het terras van deze bewoners. De woning ligt in een boomrijke omgeving, waardoor de regenpijp ook vaak verstopt was met bladeren. Om wateroverlast te voorkomen is er voor gekozen een gecombineerd sedum en zonnedak te maken.

Multifunctioneel dak

De bitumen van het dak was recentelijk vernieuwd en was dus goed waterdicht. Daarnaast was het dak goed gedimensioneerd om het sedumdak van +-90 kg/m2 (verzadigd) te dragen.

Wat dit dak bijzonder maakt is de combinatie van een sedumdak met zonnepanelen. Er is gekozen voor een extensief dak met een lage groensoort. Een intensief groendak was hier niet mogelijk omdat het groen niet boven de zonnepanelen uit mag komen. Als er schaduw op de panelen valt, dan werken ze niet meer. Het sedum dak heeft een koelend effect op de omgeving, waardoor de PV panelen efficiënter gaan werken. Win-win dus.

Het sedumdak buffert zo'n 20L/m2 en houdt zo genoeg water vast om minder overlast te veroorzaken. Er stroomt dus minder water door de regenpijp op het terras aangezien het sedum een groot deel opneemt in het substraat.

Het groene dak heeft nog meer voordelen. De bladeren komen niet meer in de regenpijp, ze blijven liggen op het sedum en gaan terug de natuur in door het rottingsproces

Proces

In het proces is ons gehele team van Rooflife ingezet, van daktechnicus, tuinontwerpster tot industrieel ontwerper. Wij bieden het gehele proces aan, van ontwerp, uitvoering tot onderhoud.

Locatie: Amstelveenseweg, Amsterdam

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

About the author

climatescan

• Submitted 1644 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 1644 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →