Vijftien groene daken in Bossche Ackersdijckstraat

Green Roof

Created at: 04 Mar 2017

Description

Bewonersinitiatief Bewoners Camille Maréchal en Mieke van der Heijden zetten een half jaar geleden de eerste stap tot een gezamenlijk initiatief: “Toen we hoorden over de mogelijkheden van groene daken waren we meteen enthousiast. Omdat het goed is voor het milieu én het er prachtig uitziet. Het trekt bovendien meer vlinders, bijen en vogels aan. Meer bewoners bleken geïnteresseerd en uiteindelijk hebben we met 15 huizen groene daken aangelegd!”

Mooi voorbeeld Het project is een mooi voorbeeld van hoe inwoners en overheid samen de uitdaging aangaan om de leefomgeving te verbeteren, vinden wethouder Jos van Son en bestuurslid William de Kleijn van waterschap Aa en Maas. Samen met enkele bewoners waren zij aanwezig toen het project op 3 maart werd afgerond door de plaatsing van het laatste groen.

Subsidies Gemeente en waterschap stimuleren de aanleg van meer groene daken met subsidies. Want het milieuvriendelijke dak van planten of gras werkt isolerend, heeft een langere levensduur en zorgt voor een grotere biodiversiteit. Doordat het water vasthoudt, wordt het riool minder belast. Wie dit aanspreekt, leest meer over de (subsidie)mogelijkheden op www.s-hertogenbosch.nl/groenedaken en http://www.cultuurfonds.nl/natuurwaterfonds .

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

About the author

Floris Boogaard

• Submitted 2068 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2068 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →