National Archives green roof garden

Green roofs and walls

Created at: 22 Dec 2016

Description

In connection with the construction of the new National Archives at Kalvebod Brygge has Schønherr A/S formed a ca. 7,000 m2 large public roof garden and new urban space. The new roof garden is part of the total high path that, over time, will link the road Bernstorffsgade with the bridge Knippelsbro. The green roof garden serves as a green pedestrian and cyclist street that connects Bernstorffsgade and SEB bank's new headquarters to the north, and the Tivoli hotel and convention center to the south. The roof gardens geometry is an interpretation of the spectacular reliefs in the new Rigsarkivs walls that divide the room into sections of footpaths, lawns and planted surfaces, forming an ornamental pattern. The fields creates variation in terms of the experience of the surface's color, texture, function and use. The shapes of the surface and the walls will be experienced by both roof gardens users as well as from the surrounding buildings and windows. In the green roof garden is established well-defined space to stay, defined by the trellis, originally designed as a shelving system with integrated plants and seating options. These spaces allow you to sit and relax, read a book or just enjoy the sun, the silence, and the sight and smell of the plants The smaller trails that connect seating areas, across the joists gets longitudinal axis is laid out in bright gravel surfaces. Narrow light gray concrete edges define the areas planted and grassy areas from areas with paved surfaces. In the spaces between the ornamental system of gravel and asphalt trails are designated surfaces with vegetation and grass. The roof gardens gras and planted areas are built with special soil containing, inter alia, broken brick, in order to maintain moisture in the soil. In addition, the growth layers laid on a system of water reservoir plates in the shape of 'egg boxes' whose primary function is to retain water for use for plant growth and to reduce the need for irrigation of the land. With the use of special soil layer of crushed brick as well as water reservoir plates also retained rain water so that the amount supplied to the drain is substantially reduced. The special constructions of growth layers also has the positive effect of delaying any diversion of rainwater drainage systems. Drainage of surface water is as far as possible established so that the gratings can seep to the underlying layer of crushed brick and water reservoir plates and accumulate here. With the roof gardens design, it is estimated that detaining in the order of 60-70% of the precipitation in the area on an annual basis, which is hereby not burdening the sewage system. Besides retaining rainwater and recycle it, in a natural cycle, the project has a positive effect on insect and animal life in the city. As part of the natural cycle, precipitation accumulates in the growth layers, which are subsequently used by the plants. In this process, the water is evaporated which has a lowering effect on the temperature. Lastly, the large areas planted have the effect on the environment as they bind dust particles in the air and of course the effect of photosynthesis in which plants convert CO2 into oxygen. The plant material in the National Archives rooftop garden has a rich species diversity. Thus, to ensure the best possible conditions for a successful and varied vegetation, there have been selected and planted more than 40 different plants. Surfaces are covered by two types of compositions, rhythmic, alternate each other through the roof garden, variegated grass surfaces and the smaller space bounded by the raised planters with Planted trellis with climbing plants. The species composition also on the great variation through the seasons, both provide the greater growth conditions for the fauna around them. Weight of the roof has been a major challenge for the project design. Due to the outer insulation of the roof structure, there has been a demand for the minimum load of 250 kg / m2 and a maximum capacity of 580 kg / m2. These weight requirements have guided the choice of vegetation type on the structure. The roof garden look and design is based on the roofs construction and membranes to protect it as far as possible. This has led to all the elements located on the roof garden is designed and established either free standing and not fixed in the structure.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

About the author

Christopher Petersen

• Submitted 6 projects

View all 6 projects by this author →

Downloads

No downloads added

Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →