klimaatcafe Arnhem

Other Categories

Created at: 19 Apr 2019

Description

We currently do not have a detailed description of this project.

Samenvatting (Dutch description)

Donderdag 18 april Klimaatcafe. Deze keer over Meten is Weten. Hoe warm is hittestress eigenlijk en hoeveel verkoeling kunnen we bereiken met welke maatregelen? Hoeveel regen komt er uit een hoosbui en hoe snel moet dat water de grond in kunnen zakken, zonder het riool overmatig te belasten?

Onderzoek en metingen zijn cruciaal voor het klimaatbestendig maken van de stad. Voordat we met concrete maatregelen komen, moeten we daarom meten en weten. Maar hoe doen we dat? Welke methodes zijn er beschikbaar en wat meten we precies? En doen we dat ter plekke of wellicht wel met behulp van satellieten? Tijdens dit Klimaatcafé kom je hier alles over te weten!

Meten is weten Hoofdspreker Floris Boogaard doet met zijn lectoraat Ruimtelijke Transformaties onderzoek aan de Hanzehogeschool in Groningen. Hij onderzoekt de effecten van het veranderende klimaat in stedelijk gebied en heeft hierbij innovatieve onderzoeksmethodes ontwikkeld.

Onderzoeker Allard Roest neemt je mee in geavanceerde technologieen als GIS en Remote Sensing. Met behulp van van deze technieken kan hij veranderingen en trends in de stedelijke omgeving zien en inzicht krijgen in de mate waarin bewoners en bedrijven bijdragen aan een klimaatbestendige stad.

Ook wordt ingegaan op de Arnhemse ontwikkelingen ten aanzien van klimaatadaptatie. We sluiten af met een aantal inspirerende pitches van Arnhemse initiatieven en een gezellige netwerkborrel.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos

About the author

Floris Boogaard

• Submitted 2063 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2063 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →