Kersentuin Utrecht BMP

Stormwater on Private Property

Do It Yourself / Urban Farming

Created at: 30 Sep 2015

Description

De Kersentuin 100% bewonersinitiatief

De Kersentuin is een unieke buurt in Utrecht/Leidsche Rijn. Het is ontstaan vanuit een visie op hoe mensen met elkaar kunnen samenwonen en samenleven; met extra aandacht voor elkaar �n voor de natuur.

De Kersentuin toont aan dat bij de bouw en inrichting van (nieuwe) buurten veel aan het initiatief van de (toekomstige) bewoners overgelaten kan worden. Het laat zien dat dat kan resulteren in een zeer leefbare buurt.

De Kersentuin spoort mensen aan het heft in handen te nemen: er is meer mogelijk dan menigeen denkt; de eigen buurt is veel maakbaarder dan menigeen denkt. De Kersentuin toont dat aan, in vrijwel alle opzichten.

Kenmerken Enkele belangrijke elementen van dit unieke project: de Kersentuin is een buurt die ontstaan is uit particulier ondernemerschap: de Kersentuin is 100% bewonersinitiatief integrale benadering van sociale en technische duurzaamheid; eigen ontwerp �n eigen beheer openbaar en semi-openbaar gebied; rijk sociaal leven, sterke sociale cohesie; democratisch proces: gezamenlijk wordt verder gewerkt aan de buurt; grote mate van zelfwerkzaamheid (bewoners bedenken, bewoners realiseren); veel bijzondere elementen: autodeelsysteem, internetforum, amfitheater, projecthuis, parkeergarage, wasmachineruimte, glasvezelinitiatief, etc...

Help us provide more detailed information about this project by contributing!


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →