urban farming Rode Haan, Westeremden

Do It Yourself - Urban Farming

Created at: 25 Jul 2020

Description

urban farming Rode Haan, Westeremden


Samenvatting (Dutch description)

Westeremden- Na een jaar rustig te zijn geweest heeft het bestuur van Viskenij nieuwe beheerders gevonden voor Weekendcafé-Viskenij in Westeremden. Het paar Teus van Ruiswijk en Karin Hardonk zijn de nieuwe beheerders die in oktober de deuren weer openen voor het publiek. De beide beheerders hebben daarvoor eerst een kennis avond gehouden in de dorpshuis en bekent gemaakt wat voor plannen ze hebben . Hiervoor waren ze pachters van het restaurant en de organisatoren van de muziekoptredens in de zomer op de camping Roodehaan bij Warfhuizen, maar moesten door de verkoop van de camping stoppen met hun werkzaamheden. Teus en Karin waren op zoek naar nieuwe uitdagingen en kwamen uit bij het bestuur van Viskenij die op zoek waren naar een nieuwe beheerder of (beheerders). Na diverse keren te hebben overlegd besloten Teus en Karin de stap te wagen en worden de nieuwe beheerders van weekendcafé-Viskenij de contracten zijn getekend zodat Teus en Karin hun nieuwe onderkomen kunnen voortzetten met muziek/dans en heerlijk eten wat ze van plan zijn om te doen.

artikel 2 Westeremden-Teus van Ruiswijk en Karin Hardonk maakten furore als uitbaters van camping Roodehaan bij Warfhuizen, met horeca en muziek. Ze beginnen een muziek- en eetcafé in Westeremden. Een vrolijk jazzmuziekje klinkt door café Roodehaan in Westeremden. Teus van Ruiswijk (63) is blij. De de koffiemachine is aangesloten. ,,Biologische Tiktak-koffie. Man, wat heb ik dat gemist. Heerlijk!’’ Hij ruikt extra lang aan zijn kopje en neemt een slok.

Ontmoetingscentrum De Viskenij

Hij staat in voormalig ontmoetingscentrum De Viskenij. Hij en zijn partner Karin Hardonk (56) beginnen er een muziek- en eetcafé. De sfeer in het café is zoals hij het graag ziet: bruin, met zachtgele muren en her en der een foto, schilderij of ornament. ,,We hebben het opgefrist en rustiger gemaakt. Dit heeft sfeer, het voelt goed’’, zegt Van Ruiswijk.

Aan de andere kant zit een ruimte met bar en podium voor optredens.

Eten, drinken en muziek

Hij en Hardonk bestierden twaalf jaar camping Roodehaan in Warfhuizen met eten, drinken en muziek. Toen de camping eind 2018 werd verkocht moesten ze verkassen. Van Ruiswijk is gek van muziek. ,,Ik doe niets liever dan goede bandjes, zangers en zangeressen opsporen. Muzikanten die nog net niet zijn doorgebroken. Die laat ik hier optreden.’’ Hardonk, tevens kunstenaar, weet alles van koken en is de keukenprinses.

Na Warfhuizen zochten ze een alternatief en vonden dat in De Viskenij. Het gebouwtje met terras staat een beetje achteraf naast de school en speeltuin, met zicht op een groot groen speelveld. Het ontmoetingscentrum werd jaren uitgebaat door een echtpaar maar de afgelopen paar jaar kwam het niet meer goed van de grond. Opvolgers hadden teveel moeite er rendement uit te halen.

Wethouder Prins Loppersum

Zangeres Lindsay Clark

Ruiswijk en Hardonk denken wel te slagen en zijn drie dagen per week open, van vrijdag tot en met zondag. Om de twee weken is er livemuziek. ,,Zaterdag 2 november komen Polly& Bruce, zegt Van Ruiswijk. ,,Heb je die wel eens gehoord? Die is zo goed! En twee weken later Willy Tea Taylor. Ken je die?’’.

Het stel heeft er vertrouwen in dat het allemaal goed komt. Gasten uit Roodehaan zullen ook hier komen en ze hopen op Westeremders. ,,We hebben weer een driegangenmenu met veel biologische streekproducten voor een kleine 20 euro. We richten ons op een breed publiek. Mensen die houden van natuur, cultuur, en lekker eten en drinken.’’

Wethouder Pier Prins van Loppersum zag vanaf het begin de activiteiten van het stel zitten, zegt Van Ruiswijk, en hielp hen bij de vergunningen. Dus hebben ze hem gevraagd de officiële opening te verrichten.

Maar ja, Roodehaan in Westeremden. Moet er niet een andere naam komen? Nee, vinden Van Ruiswijk en Hardonk. Al hun sociale media en de website staat op die naam. ,,Wij hebben nog vijf dozen bierviltjes liggen met Roodehaan. Iedereen kent ons als Roodehaan. Wij zijn Roodehaan en gaan door als Roodehaan.’’

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Urban Agriculture projects →