Wadi en waterberging op Zoutleeuw en Linter) (KWZI)

(Bio)swale

Created at: 14 Nov 2023

Description

Op de nieuwe KWZI - Kleinschalige Waterzuiveringinstallatie tbv het afvalwater van Zoutleeuw en Linter wordt rekening gehouden met waterberging. de KWZI wordt aangelegd op opgehoogd terrein ivm overstromingsrisco. Er wordt compenserende waterberging en wadi's aangelegd.

Het plangebied is gelegen over de grens van de gemeenten Zoutleeuw en Linter; ten noorden van de Grote Steenweg (N3) en ten zuiden van de rivier de Kleine Gete, waar het plangebied op aansluit. Het is gelegen aan de oostzijde van het gehucht Orsmaal. Het plangebied wordt nog doorsneden door een waterloop Loop lv. Deze waterloop is tevens de grens tussen Zoutleeuw en Linter.

In dit deelgebied wordt een nieuwe KWZI aangelegd op voorheen braakliggend terrein. De meeste constructies van de nieuwe KWZI komen te liggen op perceel 10C. De te bouwen constructies zijn: een indikbuffer, waterzuivering, influentgemaal, overstortput en een dienstgebouw.

De nieuw te bouwen KWZI bevindt zich in een overstromingsgebied. In verband met mogelijke overstromingen zal een deel van het perceel eerst worden opgehoogd tot 75 cm boven het huidig maaiveld.

Door middel van deze ophoging komen de toegang en de KWZI-gelijk te liggen met de Grote Steenweg. Om een mogelijke overstroming van de constructies nog verder te verminderen en het hemelwater op te vangen, zal rondom de ophoging een gracht worden gegraven. Deze grachten zullen afwateren in een te graven wadi aan de westzijde van de geplande constructies. De grachten hebben een diepte van ca. 0.30 m en de wadi zal ca. 1.00 m diep aangelegd worden.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →