2 wadi's bij nieuw sluiscomplex

(Bio)swale

Created at: 30 Oct 2023

Description

Info0rmatie uit het MER 2014 In het deel van sluisplein grenzend aan de langsgracht en tussen het nieuwe dienstgebouw en de overbrugging van de langsgracht wordt een wadi aangelegd (opm.: deze wadi is niet weergegeven in figuur 4.1). De wadi wordt door middel van flauwe taluds vormgegeven als een ecologisch waardevolle plas- en draszone die in relatie staat tot de aanliggende langsgracht.

De bouw van het nieuwe besturingsgebouw gaat gepaard met een zeer beperkte extra verharding. De plaats waar deze zal worden geplaatst is immers reeds grotendeels verhard. Er worden bijgevolg geen effecten verwacht op de hemelwaterberging en de grondwateraanvulling. Daarnaast zal een wadi worden aangelegd naast het nieuwe bedieningsgebouw. Het afstromend hemelwater wordt hier in opgevangen en stroomt daarna weg via de afwateringsgracht. Het effect op de hemelwaterberging zal neutraal zijn.

Infiltratie Voor de infiltratie geldt hetzelfde als voor de hemelwaterberging. Gezien de slechte doorlatendheid van de ondergrond, zal echter sowieso weinig infiltratie plaatsvinden. Er zal bijgevolg geen effect zijn op de infiltratie.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

Videos

About the author

Aquantal Batavodurum

• Submitted 2292 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2292 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →