Bovengronds afgekoppelde regenpijpen Kruisvaardersstraat te tilburg

Open Stormwater Flow (gutter/hollow road)

Blue-Green Solutions

Created at: 18 Feb 2022

Description

Kruisvaardersstraat te tilburg • Regenpijpen aan de voorzijde van de woningen zijn bovengronds afgekoppeld • Het trottoir watert samen met de regenpijpen bovengronds af richting het aangrenzende groen.


Samenvatting (Dutch description)

In Tilburg koppelen we steeds vaker regenpijpen bovengronds af. Hiermee kan het regenwater eenvoudig afstromen richting aanwezige groenzones, waar het grotendeels kan wegzijgen in de bodem. Ook zorgt bovengronds afkoppelen voor een kleinere kans op ‘foutieve’ aansluitingen en zorgt het voor minder leidingen in de bodem. De kans op gladheid door algengroei en opvriezend regenwater is aanwezig, echter de kans blijkt niet veel groter te zijn dan wanneer regenpijpen niet bovengronds worden afgekoppeld.

In de Kruisvaardersstraat zijn de regenpijpen aan de voorzijde van de woningen grotendeels bovengronds afgekoppeld. Samen met het trottoir wateren de regenpijpen bovengronds af richting het aangrenzende, iets lager gelegen, groen. In het groen zijgt het regenwater weg in de bodem en komt het ten goede aan de beplanting en het (grond)watersysteem. Overtollig water kan overlopen richting de kolken in de straat.

Voor het klimaatbeleid van Tilburg en hoe particulieren worden betrokken zie https://www.huisjeboompjebeter.nl/tilburg/beleid/

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

About the author

Sander Kossen

• Submitted 20 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 20 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →