waterbergendeweg St. Aldegondestraat Delft

Subsurface Infiltration

Created at: 22 Mar 2021

Description

waterbergendeweg St. Aldegondestraat Delft


Samenvatting (Dutch description)

Het onderzoeksgebied is onderdeel van de woonwijk Wippolder in Delft. Met uitzondering van enkele tuinen is de gehele onderzoekslocatie verhard met klinkers en stoeptegels. In 1999 zijn op het terrein tussen de St. Aldegondestraat, Prof. Bosschastraat, Prof. Krausstraat en de Kloosterkade nieuwe huizen gebouwd. De overige bebouwing bestaat voornamelijk uit vooroorlogse eengezinswoningen. Type oppervlak aangesloten op infiltratievoorziening In m2 Dakoppervlak 4.500 Rijweg + parkeerstrook 4.000 Totaal oppervlak aangesloten op infiltratievoorziening 9.500

daken opvangen. Met dit regenwater spoelen de bewoners de toiletten door. Er is een overloop naar een infiltratiesysteem in de openbare weg. Het maaiveld in het onderzoeksgebied ligt gemiddeld op circa 0,30 m onder NAP. Langs de Koningin Emmalaan, ten zuiden van de onderzoekslocatie, komt oppervlaktewater voor op 1,30 m onder NAP. Onder de nieuwbouwwoningen zit drainage die overtollig grondwater afvoert naar het infiltratiesysteem in de openbare weg.

De infiltratievoorziening bestaat uit pvc-leidingen met een diameter van 300 mm. De binnenonderkant ligt circa 1,35 m onder NAP. Verder bestaat de infiltratievoorziening uit een argexkoffer (korrelgrootte 10/16 mm) van 2,00 m breed. De onderkant van de koffer ligt op 1,35 m onder NAP en de bovenkant op 1,05 m onder NAP. Om zowel de buis als de argexkoffer zit een geotextiel. In totaal is de infiltratievoorziening circa 350 m lang.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

About the author

climatescan

• Submitted 1823 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 1823 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →