Wateroverlast Wendelaarstraat e.o. - 18 juni 2021

Problem Area - Rainwater Nuisance

Created at: 21 Sep 2023

Description

De zware hoosbuien die over het land trokken hebben véél water achtergelaten in Alkmaar. Eén van de plekken waar zich een grote hoeveel water had verzameld was tunnel in de Bergerweg. Het tijdelijke 'zwembad' trok veel aandacht. Volwassenen stonden op het diepste punt tot ruim boven de knieën in het water, kleine kinderen stonden er tot nu navel in en konden baantjes trekken.

Volgens Weeronline viel in Noord-Holland op verschillende plaatsen 50 tot meer dan 100 millimeter. Zo viel in Bergen ruim 114 millimeter. Dat is tweemaal een maandsom in een paar uur tijd. In Alkmaar zat 94 millimeter in de regenmeter en in Egmond aan Zee kwam 91 millimeter uit de lucht.

Rond 19:30 was de bui voorbij, maar niet voor het winkelcentrum aan de Wendelaarstraat tijdelijk dicht moest. Het water kwam over de rand van het dak vallen en ook de grote trap was tot een soort waterval omgetoverd. Albert Heijn had dubbel pech, want ook de vestiging aan het Geert Groteplein moest worden ontruimd.

De windstoten lieten eveneens hun sporen na. Medewerkers van de ijssalon aan de Mient waren er te laat bij om de grote parasols op hun terras op de Gewelfde Stenenbrug op tijd dicht te klappen.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos

About the author

Aquantal Batavodurum

• Submitted 2292 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2292 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Climate Events - Learning From Trouble projects →