Reconstructie Nierstraat - megakolk constructie

Storm Water Drainage

Created at: 07 Nov 2023

Description

In de Nierstraat is een beplante wadi aangelegd. In dit deel van de Nierstraat is een enorm grote megakolk constructie gecreëerd.

Het is in de vorm van een diepe roostergoot. De constructie heeft heel bijzonder een afvoer van 400 mm. De toegepaste constructie wordt normaliter toegepast op vliegvelden en is niet verkrijgbaar bij de Nederlandse leveranciers volgens de gemeente Amsterdam. Zowel de wadi als deze megakolk constructie zijn een aanvulling op de reguliere afvoer met kolken en HWA naar een waterberging in nabij onder het Europaplein

Niersstraat en Dintelstraat In de Niersstraat en de Dintelstraat ging de oude riolering eruit en de nieuwe erin. Liander verving tegelijk de gasleidingen, zo hoefde de grond maar een keer open. In de Niersstraat legden wij een ‘wadi’ aan, dit is een verlaagde groenstrook. Hier stroomt overtollig regenwater naartoe en wordt het water in de bodem vastgehouden. De wadi staat in verbinding met de waterberging onder het Europaplein, zodat bij grote regenval het water daar naartoe kan.

Het speelplein voor de Anne Frankschool in de Niersstraat is vernieuwd. Er ligt nu waterdoorlatende bestrating en rond de bomen zijn tuintjes aangelegd. Regenwater zakt daar makkelijk de grond in. Op het plein staan nieuwe speeltoestellen waaronder een pannakooi, groot schaakspel en tafeltennistafel. De gemeente plaatste er ook levensgrote Madeliefjes, dit was de lievelingsbloem van Anne Frank. Een toekomstbestendig plein met alle ruimte voor spelen.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →