Tiny forest Talentenbosje - St. Niklaas (2023)

Tiny Forest

Created at: 19 Nov 2023

Description

Website IVN: Iedere buurt een Tiny Forest Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Een Tiny Forest in de buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Wageningen Environmental Research onderzoekt het effect van de Tiny Forests op biodiversiteit, hittestress, waterberging en CO2-opslag.

Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. IVN wil dat elke buurt zijn eigen Tiny Forest krijgt, zo komt de natuur in steden steeds dichterbij.

In Sint-Niklaas een nieuw ‘Tiny Forest’ aangeplant. met maar liefst 1.300 inheemse bomen en struiken. Het drassig grasland op de hoek van de Eduard Prissestraat en Nieuwe Molenstraat zal stap voor stap veranderen in een wonderbaarlijk stukje natuur. Het is een initiatief van de stad en GoodPlanet Belgium, met steun van Colruyt Group. Voor Sint-Niklaas is dit Tiny Forest het eerste in een reeks van drie.

In Sint-Niklaas plantten kinderen van basisschool Sint-Camillus uit de Oude Molenstraat de 1.300 bomen en struiken vandaag samen met buurtbewoners. En het stopt niet na deze plantdag. De kinderen zullen in de buitenklas over de natuur leren. Ze groeien als het ware op met hun bos en worden 'tiny forest rangers'. Buurtbewoners krijgen dan weer een gezonde, groene ontmoetingsplek. Allemaal samen dragen ze zorg voor hun Tiny Forest.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Nature (Biodiversity) projects →